Categories
eveniment news

Andra Rotaru, invitată la Hafen Lesung în Hamburg

Hafen LesungÎn perioada 14-17 aprilie 2016, la Hamburg, în cadrul seriei de lecturi Hafen Lesung, organizată de Found in Translation, Andra Rotaru (București), Elisabeth Berchtold (Stockholm), Tristan Marquadt (Munich), Daniela Seel (Berlin), Rick Reuther (Viena), Elena Kaufman (Hamburg) și Lubi Barre (Somalia-Hamburg) își vor prezenta cele mai noi texte literare.

Aceasta este a doua întâlnire a Andrei Rotaru cu Elisabeth Berchtold. Cele două și-au tradus reciproc poemele în primăvara anului trecut, în cadrul workshopului de traduceri organizat de Institutul Cultural Român din Stockholm.

Seria de lecturi Hafen Lesung este organizată de colectivul de scriitori internaționali Found in Translation. Aceștia își doresc să organizeze evenimente în cadrul cărora să se intersecteze mai multe limbi, naționalități și generații, pentru a face scena literară din Hamburg mai dinamică și mai atractivă

pentru un nou tip de public. Începând cu 2015, Hafen Lesung a adus împreună scriitori de renume, poeți și prozatori. Până acum, Found in Translation a invitat scriitori din Brazilia, Costa Rica, Chile, India, Noua Zeelandă, Suedia și America, precum și din diverse orașe din Germania.” Tomás Cohen, cofondator al Found in Translation

Andra Rotaru este autoarea volumelor Într-un pat sub cearşaful alb, Editura Vinea, 2005; Editura frACTalia, 2015; En una cama bajo la sabana blanca, Bassarai Ediciones, Spania, 2008; Ţinuturile sudului, Editura Paralela 45, 2010; Lemur, Editura Cartea Românească, 2012. Selecții din poeme au fost traduse în aproape douăzeci de limbi. Volumul Lemur a fost adaptat de coregraful american Robert Tyree, și performanceul a fost prezentat în America și Europa. A realizat documentarul All Together împreună cu scriitorul Raj Chakrapani, prezentat în Iowa și Chicago. De asemenea, a realizat proiectul fotografic Photo-letter pairing împreună cu Jared Krauss, care a implicat comunitatea din Iowa și scriitori. A beneficiat de rezidențe în Europa și America, dintre acestea cea mai recentă fiind International Writing Program, Universitatea Iowa (2014).