Categories
news

Andra Rotaru și Octavian Perpelea, invitați la Dactăr Nicu’s Skyzoid Poets

BrasovVineri, 26 februarie 2016, ora 19:00, în Tipografia (Brașov) va avea loc o nouă ediție a clubului de lectură Dactăr Nicu’s Skyzoid Poets. Invitați: Andra Rotaru și Octavian Perpelea. Lectura celor doi poeți bucureșteni va fi prezentată de Robert G. Elekes. Moderator: Dan Țăranu. Trupa brașoveană Tertip va încheia seara la Grand Tipografia Hotel cu indie-electro.

Andra Rotaru este autoarea volumelor Într-un pat sub cearşaful alb, Editura Vinea, 2005, reeditat la Editura frACTalia, 2015; En una cama bajo la sabana blanca, Bassarai Ediciones, Spania, 2008; Ţinuturile sudului, Editura Paralela 45, 2010; Lemur, Editura Cartea Românească, 2012. Selecții din poeme au fost traduse în aproape douăzeci de limbi. Volumul Lemur a fost adaptat de coregraful american Robert Tyree, și performanceul a fost prezentat în America și Europa. A realizat documentarul All Together împreună cu scriitorul Raj Chakrapani, prezentat în Iowa și Chicago. De asemenea, a realizat proiectul fotografic Photo-letter pairing împreună cu Jared Krauss, care a implicat comunitatea din Iowa și scriitori. A beneficiat de rezidențe în Europa și America, dintre acestea cea mai recentă fiind International Writing Program, Universitatea Iowa (2014).

Cofondator al Grupului editorial frACTalia, alături de Anca Bucur, Cristina Florentina Budar, Iulia Dondorici, Iulia Gajea, Monica Manolachi, Iulia Militaru, Felix Nicolau, Aleksandar Stoicovici, Margento (Chris Tanasescu) și Adina Uzunu.

Octavian Perpelea s-a născut pe 22 iunie 1977, la București. A absolvit Facultatea de Științe Politice a Universității din București, urmând mai apoi cursurile masterale ale aceleiași instituții. În momentul de față, încă mai încearcă să termine o teză despre naționalismul tânărului Cioran. A publicat poeme în Apostrof, Hyperion, Luceafărul, Steaua, Timpul, Tiuk!, Viața Românească, Vorba Vine. cu dricul pe contrasens, de Octavian Perpelea, colecția Debut, Editura frACTalia, 2015, reprezintă debutul editorial al autorului.