Categories
news

Lecturi

Sâmbătă, 8 septembrie 2012, ora 19.30, la Centrul Cultural (strada Dianei nr. 4 – zona Rosetti, Bucureşti), va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură „Yov’n’Yona Inc.”, al artistului vizual Andreea Cornelia Stancu. În cadrul evenimentului, va avea loc un moment poetic,  avându-i invitaţi pe scriitorii: Marin Mălaicu-Hondrari, Andra Rotaru şi Răzvan Ţupa.

 

Marin Mălaicu-Hondrari (n. 29 ianuarie 1971) a debutat cu volumul de versuri Zborul femeii pe deasupra bărbatului, Editura Eikon, 2004. Cartea a obţinut Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj. În anul 2006, publică romanul Cartea tuturor intenţiilor, Editura Vinea, ediţia a II-a, Editura Cartea Românească, 2008, Apropierea, Editura Cartea Românească, 2010. Cel mai recent volum este “La două zile distanţă”, (poezie), Editura Charmides, 2011. Este prezent în antologiile de poezie Camera şi La Neagra. Traduce poezie din limba spaniolă: Alejandra Pizarnik, Roberto Bolaño, Nicanor Parra.

Andra Rotaru s-a născut la 5 ianuarie 1980, Bucureşti. Este, în prezent, editor-coordonator la AgenţiadeCarte.ro şi colaborator al mai multor reviste de cultură din ţară. Volume publicate: „Într-un pat sub cearşaful alb”, Editura Vinea, 2005 (volum distins cu premiul USR – filiala Sibiu, Premiul Naţional „Mihai Eminescu” – opera prima, premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti şi Premiul Naţional „Tudor Arghezi”); „En una cama bajo la sabana blanca”, Bassarai Ediciones, 2008 (Spania); „Ţinuturile sudului”, Editura Paralela 45, 2010.

Bursieră ArtistNe(s)t- Reţeaua centrelor de rezidenţă pentru artişti, la Tescani, în 2010. Bursieră CEC Arts Link în America (Portland, OR şi New York), în 2011. În aprilie 2012 a participat împreună cu dansatorul şi coregraful Robert Tyree (USA), la „Low Lives 4. International Festival of Live Networked Performances”, USA. În toamna anului curent îi va apărea următorul volum de poeme, “Lemur”,  la Editura Cartea Românească. Volumul “Lemur” a fost adaptat de coregraful Robert Tyree, şi spectacolul de dans prezentat în august, în Portland, la Place Gallery. În mai 2012, spectacolul va fi prezentat în cadrul Performance Mix Festival, în New York.

Răzvan Ţupa s-a născut la Brăila în 1975. Primul său volum publicat în 2001, “fetiş”, a fost distins cu Premiul naţional pentru poezie „Mihai Eminescu“, la Botoşani, in ianuarie 2002. În 2003, “fetiş – o carte românească a plăcerii” a făcut obiectul unei a doua ediţii revăzute şi adăugite la Editura Vinea. În 2005 a publicat volumul “corpuri româneşti” la editura Cartea Romaneasca. Iar în 2011 a lansat “poetic. cerul din delft şi alte corpuri româneşti” la Casa de Editură Max Blecher. A fost unul dintre fondatorii revistei de poezie Versus-Versum pe care a condus-o ca redactor-şef din 2005 până în 2007. Din 2006 până în 2008 a fost redactor-şef al revistei Cuvântul. Până acum a participat la festivaluri, ateliere şi lecturi de poezie în Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Cluj Napoca, Sibiu, Buzău, Chişinău şi în străinătate (Banska Stiavnica, Berlin, Bratislava, New York, Paris, Praga, Roma).

În 2005 a publicat volumul “corpuri româneşti” la editura Cartea Românească, iar în 2011 a lansat “poetic. cerul din delft şi alte corpuri româneşti” la Casa de Editură Max Blecher.

Între 2005 si 2010 a organizat întâlnirile Poeticile cotidianului, iar din septembrie 2010 a lansat Atelierelationale, un proiect de încurajare a interacţiunii poetice pornind de la formularea unor principii de poetică relaţională.